Göteborgsvarvet avklarat

1024 1024 admin
  • 0

Det har varit några intensiva dagar och jag har inte hunnit skriva här på bloggen. I går sprang jag Göteborgsvarvet. Det var artonde gången i år, men trots det var jag nervös. Varje år är det samma sak. Jag spänner mig mycket och tycker det är ganska jobbigt under tiden jag springer, men efteråt är det underbart (annars hade jag definitivt inte gjort det. :-)).

Det här året var det fantastiskt med alla som hejade. Namnet stod ju på nummerlappen och många ropade och peppade mig att ta i och springa lite fortare. Det hjälpte jättemycket, så jag vill verkligen rikta ett stort tack till alla i publiken.

När jag sprang hade jag inte riktigt koll på min tid. Av misstag tittade jag på fel siffror på klockan och trodde att jag sprang fortare än jag gjorde. Det bidrog nog till att jag tyvärr sprang en minut saktare än förra året, men jag är ändå väldigt glad och stolt. De senaste veckorna har jag varit lite förkyld, inte sjuk, men varit ganska snuvig och haft ont i halsen till och från. Det gjorde att jag inte kunde träna i nästan en hel vecka, vilket säkert gjorde att jag inte riktigt var i samma form som förra året.

I morse var jag ute och sprang igen. Jag gjorde det för att det är en del av min rutin och att det får mig att må bra. Jag rensar huvudet och får nya idéer när jag löptränar. Det går för det mesta inte fort när jag springer. Nästan alltid är Buster med och han stannar ofta och luktar och kissar, men det gör inget. De flesta gånger när jag springer bryr jag mig inte särskilt mycket om min tid. Jag vill bara svettas och komma upp i puls och jag gör det för att jag vet hur bra det är för mig, inte för min figur eller vikt. Det är verkligen sekundärt.

Lika viktig som löpningen är, är min yoga och meditation. Igår orkade jag inte yoga länge, men gjorde ett par solhälsningar och det räckte. Det är inte mängden som är huvudsaken utan att jag försöker att yoga (och meditera) varje dag. Jag tror verkligen att goda vanor är en otrolig hjälp om man vill förbättra sina förutsättningar för att må bra. När man väl etablerat en vana, slipper man använda så mycket av sin viljestyrka. Vanan sitter där och man gör den utan att tänka.

Ha en fin fortsättning på söndagen!

Namaste,

Johanna

P.S. Idag var det mina döttrars tur att springa. Det var jätteroligt att titta på alla duktiga tjejer och killar som kämpade så mycket i värmen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.