Löpning: Springa med eller utan musik?

498 1024 admin
  • 0

Det har varit en sådan dag som på något sätt bara gått utan att jag fått gjort så mycket roligt utan bara städat och packat. Lite synd när vädret var så fint, men tyvärr behövde det göras. Nu är det inte många dagar kvar tills vi åker på semester och det skall bli härligt. Jag ser fram emot att vara med familjen och även att träffa kompisar och släkt i Schweiz.

Trots att jag hållit på här hemma med en massa praktiska saker hann jag som tur var med att yoga och springa i morse. Det är skönt att det varit fint väder ett par dagar nu. Det är alltid roligare att springa i solen, även om ett sommarregn kan vara ganska skönt också. Hoppas i alla fall att det fina vädret håller i sig tills vi åker. Imorgon kommer min bror som bor i USA hit. Det skall bli jätteroligt att träffas igen. Vanligtvis ses vi inte alls ofta, men nu var det bara två månader sedan vi sågs sist. Vi firade ju vår pappas 70-årsdag tillsammans.

Nu skall jag snart gå och lägga mig, men innan jag gör det skall jag läsa lite. Jag försöker att läsa en artikel i Yoga Journal, Mindful och Success varje dag. Det är de tre tidskrifterna som jag tycker är mest användbara för mig i mitt arbete. Jag har elektroniska prenumerationer genom “Zinio”. Vanligtvis gillar jag inte att läsa på nätet, men med tidningarna fungerar det bra.

Artikeln i Mindful som jag skall läsa idag handlar om mindful running. Det är ett intressant ämne. Jag lyssnar ofta på ljudböcker när jag springer eller så har jag musik. På Göteborgsvarvet när jag slog mitt personliga rekord gjorde jag en galen grej. Jag sprang med Katy Perrys Chained to the Rhythm på repeat. Jag älskar verkligen den låten. Den gör mig glad och ger mig energi. Jag använder den också när jag skriver och jag inbillar mig att den hjälper mig att bli kreativare. Ibland funkar det inte med musik (för det mesta är det bäst för mig att ha det helt tyst när jag arbetar), men när jag skriver skönlitterärt är det ibland bra för inspirationen.

Men för att komma tillbaka till mindful running. Jag springer ibland utan vare sig ljudbok eller musik och det är också skönt, men ibland lite långtråkigt. Jag tror dock att man egentligen får ut mest av löpningen om man springer helt utan distraktorer, då kan man koncentrera sig bättre på löpsteget och andningen. Jag får försöka med det nu i sommar :-). Hur brukar ni göra? Springer ni med eller utan musik?

Ha en fin söndag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.