Mer kunskap om hur hjärnan fungerar

576 1024 admin
  • 0

Det är en vacker höstdag här i Göteborg idag med. Tyvärr har jag inte kunnat vara ute någonting nu på dagen, men jag sprang i alla fall i morse. Det var skönt, även om jag tyvärr hade lite ont i huvudet när jag vaknade, men nu känns det bättre!

Idag har jag arbetat hemifrån med yogan, mitt universitetsjobb och på eftermiddagen har jag skrivit på mitt bokmanus. Jag är så glad att jag fått ihop lite tid för det, eftersom det fått stå tillbaka på sistone. Det jag skriver om är relevant för mig i både yoga- och universitetsundervisningen, så jag gillar verkligen de stunder jag har möjlighet att sitta ned och skriva.

Ikväll är det yogaundervisning igen. Det kommer två nya elever till min barnyogagrupp och även några vuxna som jag inte träffat förut. Det är alltid roligt när grupperna utökas med nya deltagare!

Ikväll kommer vi att fortsätta med samma tema som i förra veckan, nämligen “mindfulness / fokus / koncentration”. Ett tema som jag är övertygad om har mycket relevans både för de som jobbar och går i skolan. Jag försöker tänka mer och mer på det jag gör och hur jag kan bli mer koncentrerad. Precis som de flesta andra har jag ganska ofta svårt att fokusera på en sak åt gången. Jag är ganska nyfiken av mig och vill gärna ha koll vad som händer på sociala medier och om jag fått något nytt spännande mail. Problemet är bara att hjärnan inte mår bra av att hoppa från den ena aktiviteten till den andra och att det tar tid att komma tillbaka till en uppgift om du gjort något annat innan. Du förlorar helt enkelt tid på att göra flera saker samtidigt (istället för tvärtom som man kanske tror).

Jag har läst många intressanta böcker om detta, men om du vill lära dig mer om hur hjärnan fungerar kan jag tipsa dig om den jag läser (lyssnar på) just nu, nämligen: “Brain Rules” av John Medina. Jag har den som ljudbok  och tycker det är jättespännande att lära mig mer om hjärnan. En del har jag förstås hört förut, men mycket är nytt och har gjort att jag förstår vissa koncept bättre.

Namaste,

Johanna

4sept14

Leave a Reply

Your email address will not be published.