Morgonrutiner

740 1024 admin
  • 0

Solen fortsätter att skina här i Göteborg och det har varit ytterligare en jättefin dag. Jag har i och för sig jobbat nästan hela dagen, men det är härligt med ljuset och värmen. Det ger en mer energi och kraft.

Idag tänkte jag skriva om morgonrutiner. Har ni någon sådan? Jag försöker sedan ett par år tillbaka att göra ungefär samma sak varje morgon. Det lyckas verkligen inte alltid, men i alla fall fem dagar i veckan brukar det gå bra. Jag startar dagen med ett glas vatten med citron, honung och ingefära, sedan går jag ned i yogastudion och mediterar i 15 minuter. Det låter kanske avancerat, men det jag gör är bara att sitta stilla och koncentrera mig på min andning. Jag har ju skrivit lite om min meditation här tidigare. Jag tror verkligen att det är nyttigt att meditera efter att ha läst en hel del om det i olika böcker och artiklar.

Vetskapen att det är hälsosamt att meditera motiverar mig att göra det, för det är verkligen inte lätt för mig. Jag är en person som har svårt att sitta stilla (om jag inte har en bok att läsa förstås).  Jag har ofta en massa idéer i huvudet och de snurrar ofta i huvudet när jag sitter still. I morse var det t.ex. jättesvårt. Jag kunde inte alls koncentrera mig. Nu hoppas jag att det blir lite bättre imorgon. Det sägs att meditation är en övningssak precis som mycket annat, men förstås beror det också lite på dagsformen och hur man känner sig i allmänhet.

Efter meditationen brukar jag yoga eller springa. Det blir inte alltid några längre pass, men mitt mål är 60 minuter. Oftast blir det dock lite kortare. Efter min träning brukar jag äta frukost med min familj. Jag passar nämligen på att gå upp innan de har vaknat för att få tid att sitta ned och prata med alla innan skola och jobb.

Det är mina mornar, för det mesta. Vad gör ni? Jag minns när jag var tonåring och min mamma och pappa kom in och väckte mig på morgonen. Jag protesterade högt och ville bara ligga kvar i sängen. Tänk vad man ändrar sig!

Namaste,

Johanna

28april14

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.