Mysig mellandag med läsning och tid med familjen

768 1024 admin
  • 0

Hur mår du? Hoppas att du haft en lugn och skön dag!  Vi är fortfarande uppe på Tjörn. Det känns skönt att vara borta från stan ett tag. Här har jag kunnat koppla av, läsa och småplanera för yogan, samtidigt som jag varit med familjen.

I morse gjorde jag min vanliga morgonrutin. De senaste dagarna har jag känt mig ganska omotiverad att springa. Jag har vaknat på dåligt humör och inte känt mig så energisk, men efter löpningen känns det ALLTID bättre. Det är som om något händer när jag springer, som om mina tankar faller på plats och allt blir lättare att hantera.

Yogan är naturligtvis fantastiskt också. Jag skulle inte klara mig utan den. Löpningen och yogan (tillsammans med meditationen) är en väldigt bra kombination, som skapar en balans i kroppen som jag behöver. Det betyder förstås inte att jag alltid mår bra och är glad :-). Jag ser istället löpningen, yogan och meditationen som verktyg som jag behöver använda i princip dagligen för att behålla min inre styrka att klara av att hantera livets utmaningar.

Idag har jag avslutat “Äta kakan och ha den kvar” av Kristin Emilsson. Den var mysig och lättläst och jag skall nog låna de två andra delarna i serien om Amanda på biblioteket. Jag är lite nyfiken på att få reda på vad som kommer att hända i hennes liv. När jag läser den här typen av böcker försöker jag alltid att inspireras och lära mig nytt för mitt eget skrivande. Jag gillar också att leva mig in i karaktärerna och deras liv. Det blir som en resa fast man är kvar på hemmaplan.

Nästa bok som står på tur är “Ett liv i balans” av Åsa Fe Kockum. Jag har satt upp ett ganska högt läsmål för ledigheten. För mig är det ett sätt att verkligen läsa. Annars är det så lätt att jag fastnar på sociala medier och på nätet utan att göra något vettigt.

Ha en fin kväll!

Namaste,
Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.