Nya sekvenser

768 1024 admin
  • 0

Jag gillar måndagar. Det är roligt att komma igång med jobbet efter helgen och jag har alltid tusen idéer och saker jag vill hinna med under veckan, som jag lägger in i min planering. Tyvärr blir det inte riktigt som jag vill alltid, men det är helt okej. Det kommer saker i vägen och det är helt naturligt.

Idag på lunchrasten var jag och hämtade en beställning från Adlibris. Det är jätteroligt att hämta böcker, men nu har jag så himla många hemma, så jag måste tyvärr vänta med att börja läsa dem.

Den här veckan är det dags för en ny sekvens i yogan. Förra veckan fokuserade vi på axlarna och armarna. Den här veckan blir det höfterna. Vi kommer att jobba med utsidan av höfterna, men också insidan, framsidan och baksidan av låren. De flesta tycker att det är väldigt skönt att mjuka upp höfterna, eftersom man ofta känner sig stel där. Som många av er vet kan det bero på flera olika saker. Det kan ha att göra med att man sitter mycket eller att man håller på med sporter som gör att man är muskulös i det partiet.

Förra veckans tema var att påminna sig själv om vad som är viktigt för en. Jag bad eleverna att sätta en intention för sin yoga, att fråga sig själva vad de önskade av yogan. Vad de hade för avsikt med yogan.

Idag läste jag i en bok, ”52 vägar till mindfulness” av Ola Schenström, att det kan vara en god idé att sätta en intention för sin dag varje morgon när man vaknar. Man kan skriva upp den på en lapp och bära med sig den i fickan eller ha det som en påminnelse på mobilen.

Tänk bara på att det alltid kommer att komma saker i vägen, som gör att det ibland inte blir som du hade tänkt dig. Det är helt normalt, precis som när man tappar fokus i meditationen. Då är det bara att börja om och ta nya tag!

Veckans meditation är enkel. Vi kommer att gå tillbaka till att bara sitta stilla och räkna andetagen, men den här gången vill jag att eleverna bara räknar till fem och sedan ned till ett igen.

Veckans tema är att acceptera livet som det är. Det kan verka negativt, men det är bara utifrån acceptansen som vi kan finna ro och även kraft för att förändras. Första steget mot förändring måste vara att acceptera situationen som den är. Nästa steg är att reflektera över om vad som måste eller kan göras.

Jag hoppas eleverna kommer gilla veckans pass!

Ha en fin måndag!

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.