Små, små steg mot våra mål

577 1024 admin
  • 0

I morse gjorde jag min mandelmjölk. Chiagröten blev god med den, så det var lyckat. Nu håller jag på att jobba med mina yogasekvesner den här veckan. Vi skall inte fokusera på  någon speciell asanagrupp de här två veckorna utan istället köra ett program där vi går igenom hela kroppen fast ändå med några nya rörelser, så att det blir lite spännande.

Vad är då temat? Det var inte så lätt att bestämma sig. Man kan kanske fråga sig varför man har ett tema i huuvdtaget. För mig är temat väldigt viktigt. Temat skapar en ytterligare dimension för min yoga, eftersom då inte bara handlar om att röra sin kropp.

Nästa fråga man kan ställa sig är hur jag tänker när jag bestämmer temat. Jo, för det första vill jag att det skall hänga ihop med det vi gör på yogamattan. Jobbar vi med styrka, så har jag inte ”mjukna” som tema till exempel.

Det andra som jag tänker på när det gäller temat är att det skall vara ett verktyg som man kan använda i vardagen för att stärka sig själv och klara av de utmaningar som vi oundvikligen råkar ut för i livet.

Den här terminen har vi redan hunnit med en del teman. Vi har fokuserat på vår styrka, att släppa de tankar som inte ger oss kraft och energi och att skapa balans bland annat.

Den här veckan kommer temat att vara: ”små, små steg mot våra mål”. Det är så lätt i livet att bestämma sig för att man vill göra något och så sätter man igång med stora förändringar för att sedan tappa suget och motivationen och bara ge upp. Jag kämpar med det hela tiden när det gäller mycket jag vill göra, men nu (äntligen) har jag kommit till insikt att det inte alltid är de stora stegen framåt som räknas utan de små, små dagliga, regelbundna ibland ”myrstegen” som faktiskt leder mig närmare mot det jag vill uppnå.

Detta gäller förstås också i yogan. Idag blir vi överösta med vackra bilder av yogis i olika avancerade positioner. Dessa bilder kan inspirera oss, men också få oss att tro att vi inte är tillräckliga. Därför måste vi hela tiden påminna oss om att det vi ser inte är något personen gör för första gången. Det ligger en massa träning bakom och för det mesta kommer framstegen väldigt långsamt, något som kan vara viktigt att påminna sig själv om.

Namaste,

Johanna

16mars15

Leave a Reply

Your email address will not be published.