Styrka och mod

1000 750 admin
  • 0

Det är måndag och jag skall presentera ett nytt tema i mina yogagrupper. Förra veckan hade vi temat: I svårigheter: öva, ha tålamod och andas. Jag pratade med eleverna om att yogan kan bygga upp ens uthållighet, som man sedan kan ha nytta av i vardagen.

Yogan gör en också starkare och modigare. I yogan ser man sig själv precis som man är, utan filter. Man tvingas konfronteras med både sina positiva och negativa sidor.  Man lär sig också att bli vän med sig själv, att acceptera den man är och att vara stolt över det. Det krävs styrka för att stå upp för den man är och yogan bygger upp den (både fysiskt och mentalt), så att man kan använda sin inre styrka när man hamnar i svåra situationer.

Men man behöver ständigt påminnelser om den styrka och mod man har inom sig. Det är därför det är viktigt att yoga och meditera regelbundet.  I morse vaknade jag med huvudvärk och var inte pigg. Jag kände mig urlakad och trött och dessutom var huvudet fullt av tvivel. Tvivel på att jag gjort rätt val. Tvivel på att jag valt rätt väg. Jag kände mig varken stark eller modig. Jag gjorde min morgonrutin med bland annat min yoga och sakta, sakta skiftade mina känslor. Speciellt i de stående positionerna blev jag medveten om min styrka och i de utmanande, svåra positionerna var det istället mitt mod som märktes. Det sjönk inte in direkt, men en stund senare kändes det bättre, mitt självförtroende växte och min optimism kom långsamt tillbaka :-). 

Vårt fysiska fokus idag är bakåtböjningar. Vi går från axlarna som vi arbetade  extra med förra veckan till att jobba mer med ryggen. I bakåtböjningarna behöver vi både styrka och mod, så jag tyckte den asanagruppen passade bra ihop med vårt tema.

Ha en fin måndag!

Namaste,

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.