Äntligen tillbaka

1024 683 admin
  • 0

Idag har jag äntligen tid att skriva här på bloggen igen. Jag har tyvärr haft alldeles för mycket att göra och tiden har bara sprungit iväg. Det har varit en intensiv period på många plan. Samtidigt som jag haft väldigt mycket att göra på universitetet blev min bror opererad och jag var väldigt orolig för honom.  I sådana situationer blir man ganska omskakad. Det man trodde var stabilt försvinner och det är lätt att tappa fotfästet, men det är då yogan är till stor hjälp. Att kunna pausa från allt som oroar en behövs. Jag brukar säga till mina elever att hjärnan måste få vila och jag har också valt detta till tema denna vecka.

Sedan jag började med min meditation regelbundet har jag blivit mer medveten om hur mina oroliga tankar ofta ”snurrar” även då jag inte är riktigt medveten om dem, men jag tror ändå att de påverkar mig negativt. Det är därför mindfulness är så viktigt, att bara få fokusera på att vara och att göra en sak i taget. När man är orolig och bekymrad är det ofta svårt att få ordning på sina tankar och allt känns rörigt, men när man är i nuet är det bara här och nu som räknas och det är en väldigt skön känsla.

Imorgon är det yoga igen. Jag ser fram emot att träffa mina yogaelever. Vi skall fortsätta att jobba med våra höfter, men resten av kroppen också (förstås). Just nu går jag en kort kurs i anatomi via internet och den är väldigt intressant. Jag önskar att jag hade mer tid att fördjupa mig i yogans anatomi. Jag kan det grundläggande, men skulle gärna vilja lära mig mer. Jag har det som mål och  jag vet att jag kommer att göra det. Jag måste bara hitta rätt tillfälle. IMG_6621

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.