Balans

683 1024 admin
  • 0

Det är måndag och ny vecka. Det känns underbart att det är mars och att våren (i alla fall enligt kalendern) är på väg. Tyvärr har det ju inte sett ut så ute, men förhoppningsvis blir det snart bättre.

Den här veckan blir det ny sekvens och tema. Vi kommer att fortsätta jobba med höfterna, men fokus kommer även att vara på magmusklerna. De flesta av oss behöver mjuka upp musklerna kring höfterna medan vi behöver stärka våra magmuskler. Utifrån det funderade jag lite på temat och kom fram till att det kommer att vara balans. Jag har haft temat förut, men tycker det passade bra med den här sekvensen.

För mig är det självklart att vi mår bättre av balans i livet – balans mellan jobb och vila – träning och återhämtning – tid för sig själv och tid med familj och vänner. Ja listan kan naturligtvis göras jättelång. Problemet är bara att önskan att uppnå balans ju också kan leda till stress i sig. Man vill uppnå den ultimata jämvikten, som blir lite som att uppnå det perfekta livet.

Jag tror att man kanske måste välja vissa bitar i livet där man försöker uppnå balans och så får man acceptera att vissa andra bitar inte är optimala. Man får fråga sig själv vad som verkligen är viktigt. För mig är balansen mellan träningen och vilan väldigt viktig och balansen mellan tiden med familjen och jobbet, men även om det är mitt mål att uppnå balans inom de områdena, så funkar det inte alltid som jag vill. I sådana lägen är det bara att strunta i motgångarna och försöka ta nya tag. Det är inte lätt, men jag tror man måste kämpa för det som verkligen är viktigt i livet.

Yogan kan hjälpa oss att finna balans på många sätt. Vi arbetar med att skapa balans i kroppen mellan vår styrka och vår smidighet, men också i vårt sinne mellan aktivitet och vila. Dessutom tycker jag att yogan har hjälpt mig att se tydligare vad jag vill göra och var jag behöver skapa balans i mitt liv,

Namaste,

Johanna

IMG_2765

Leave a Reply

Your email address will not be published.