Att lyssna

1024 1024 admin
  • 0

Nu sitter jag framför datorn igen och skall avsluta arbetet med denna veckas sekvenser. Som jag skrivit här på bloggen förut blir det lite extra fokus på framåtfällningar, men vi kommer också att repetera några av våra “gamla” armbalanser från terminen som gått. Armbalanser är en asanagrupp som jag tycker är väldigt rolig. Jag gjorde dem inte så mycket förut (förutom bakasana då), men helt plötsligt upptäckte jag att jag klarade av fler än jag trodde och det gav mig självförtroende.

Det är avslutningsvecka på yogan och jag funderar över vart terminen tog vägen. Det känns som om tiden går fortare och fortare ju äldre jag blir. För att bli bättre på att vara i nuet försöker jag att stanna upp när jag har möjlighet under dagarna. Kanske sitter jag bara still en stund eller så skriver jag en rad i min dagbok. Det är inte alltid det funkar. Igår var en ganska intensiv dag till exempel och jag  hann bara skriva några meningar på morgonen i min dagbok, men jag tror att det är en bra strategi för att bli bättre på att vara i  nuet. Jag påminner mig också under dagen om att pausa och uppleva det som sker just nu. Speciellt om det är något jag mår bra av som händer. Just nu lyssnar jag på en av mina favoritartister: Marvin Gaye till exempel och jag njuter av hans musik samtidigt som jag arbetar. Att kunna lyssna på musik när jag jobbar är en lyx som jag är jättetacksam för. Det är naturligtvis inte möjligt eller passande för alla och inte för mig heller när jag undervisar, men det är något som gör mig glad och ger mig energi.

Veckans tema handlar om vikten att ta sig tid att lyssna inåt. Man behöver inte överdriva och bli grottmänniska och sitta i dagar i meditation för att lyssna inåt, utan det kan handla om att ta minipauser, som jag precis skrev om eller att använda tiden då du yogar att bara lyssna och då menar jag BARA lyssna. Inte börja argumentera med dig själv inne i huvudet. Jag tror att ett av de stora problemen i vårt samhälle är att vi blivit sämre på att lyssna (på grund av alla distraktorer som vi omges av) och det påverkar både vår relation till oss själva och andra. Om vi inte lyssnar på oss själva och andra känner vi oss avstängda och bortkopplade och det är ofta då tomheten kommer. Det är därför meditationen och yogan har en extra viktig plats idag. Eftersom de får oss att bli bättre på att lyssna, får de oss också att känna en större samhörighet med andra och oss själva, något som stärker välbefinnandet.

Ha en fin tisdag!

Namaste

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.