Barn/ungdomar och mindfulness- studie i Storbritannien

940 788 admin
  • 0

Just nu håller jag på att planera mina nya kurser för fullt. Som jag skrev igår så börjar min vuxenyoga i nästa vecka och veckan därpå (v.4) kör barnyogan igång. Den här terminen vill jag försöka utveckla yogan ytterligare. I vuxenyogan kommer jag att basera mina teman så mycket som möjligt på forskning inom positiv psykologi (som innebär forskning om det som får människan att må bra). Jag tycker det är ett otroligt spännande område och läser så mycket jag kan (och hinner) för att lära mig mer.

När det gäller att födjupa mina kunskaper försöker jag också att läsa så mycket som möjligt från olika tidningar och organisationer inom yoga, minfulenss och positiv psykologi. Idag läste jag en artikel från Oxford University (http://www.ox.ac.uk/…/2015-07-16-large-scale-trial-will-ass…#), där man berättade om en stor studie som kommer att göras på 11-14 åringar i Storbritannien. I den kommer det bland annat att undersökas om och hur mindfulness förbättrar barn/ungdomars förmåga att anpassa sig till stress och motgångar. Man vet att mindfulnessträning motverkar depression och dessutom främjar mental hälsa hos vuxna, men än så länge vet man inte riktigt på vilket sätt mindfulness påverkar barn och ungdomar.

I artikeln kan man läsa att forskare inom neurovetenskap nu verkar överens om att de tidiga tonåren är en väldigt viktig tid för hjärnans utveckling, speciellt de delarna som är ansvariga för beslutsfattande och reglering av känslorna och det kan därför vara en mycket lämplig tid för att sätta in mindfulnessövningar.

Det skall bli väldigt spännande att ta del av resultaten av den här studien!

Jag själv vill bli ännu bättre på att lägga in mindfulnessövningar för barnen i yogan. Mitt mål är att arbeta parallellt och kombinerat med yogapositioner, andning och mindfulness, så att barnen får så många verktyg som möjligt för att lära sig att bli lugnare och tryggare.

Namaste,

Signaturebest

 

Barn och mindfulnessträning - ny forskningsstudie (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.