The only way to eat an elephant is one bite at a time.

150 150 admin
  • 0

Hoppas att ni har en fin onsdag. Jag själv känner mig lite trött efter några intensiva dagar, men jag skall försöka att ”mjukna inför utmaningarna” som är vårt tema den här veckan. Det är lätt att bara köra på och att bli arg när när man är trött, men det hjälper inte. Ofta fastnar man då och då är det bättre att försöka backa och ta det långsamt och lugnt.

Ofta när det är så där mycket tycker jag att jag har haft svårt att ha perspektiv på saker och ting. Jag ser allt jag måste göra framför mig och vet inte var jag skall börja och hur jag skall fixa det, men det har blivit lite bättre på sistone. Som jag skrev för ett tag sedan kom jag bort ifrån meditationen lite grand under sommaren, men nu har jag börjat igen och något intressant har hänt. Jag lägger ofta märke till när jag bara kör på autopilot. Jag upptäcker att mina tankar är någon helt annan stans ibland när jag lyssnar eller läser. Jag märker helt enkelt att jag ofta inte är närvarande och den upptäckten har faktiskt fått mig att bli bättre på att hitta fokus igen och att kunna göra en sak i taget. Jag har fortfarande en lång väg att gå och jag är fortfarande splittrad ibland, men något har faktiskt hänt och jag är säker på att det har att göra med meditationen.

Exemplet ovan visar hur nyttigt det är att sitta stilla och öva sig på att fokusera på andningen för att på så sätt bli medveten om sina tankar och det i sin tur kan hjälpa till att skapa ett vidare perspektiv på ens liv. Ser man något från större avstånd blir det lättare att ta sig an svåra uppgifter, för man förstår att den enda vägen att gå är att ta en sak i taget.  Det påminner mig om det engelska ordspråket: ”The only way to eat an elephant is one bite at a time.” Meditationen och mindfulnessträningen hjälper oss med att bli bättre på det. 

Testa gärna lite meditation och se om ni med känner samma sak. Det är bara att sätta sig, sluta ögonen, fokusera på andningen och sätta klockan på tio minuter (eller mer), men glöm inte att det är med meditation som allt annat. Det funkar inte direkt. Det kommer att vara jättetråkigt och jobbigt ibland, men om du håller ut kommer du att se resultat!

Signatur

IMG_9018

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.