Viktigt med perspektiv

768 1024 admin
  • 0

Det är redan tisdag eftermiddag. Hoppas att du har haft en bra dag hittills! Jag sprang, yogade och mediterade som vanligt i morse, men sedan kände jag mig ganska hängig. Kanske är det för att jag sovit lite dåligt i två nätter i rad eller så har jag en liten förkylning i kroppen… Det är som det är. Jag har i alla fall mer energi nu på eftermiddagen och imorgon kan jag vila mer eftersom jag inte har någon yogaundervisning.

I morse planerade jag mars. Jag skulle ha gjort det i helgen, men tiden räckte inte till. Jag kommer att jobba så mycket jag bara kan med yogan och skrivandet den här månaden. Jag kommer ju att vara borta halva april och även om jag tänker skriva en del då med, så vet jag att jag inte kommer få lika mycket gjort som när jag är hemma.

Nu i eftermiddag fortsätter jag med arbetet med texterna. Jag skall både läsa igenom roman 2 och skriva på roman 3. Parallellt läser jag annan skönlitteratur för att få en bättre känsla för hur bra berättelser är uppbyggda och dessutom läser jag fackböcker om skrivande. Jag vill verkligen bli bättre och förhoppningsvis kommer mitt arbete att ge resultat.

Jag kom precis upp från yogastudion, som jag var nere och dammsög. Ikväll undervisar jag tre klasser mellan 17.00 och 20.30. Vi kommer att fortsätta med bakåtböjningar som är vårt fokus denna och nästa vecka.

Temat är “Vad kan jag lära mig av det här?” Jag tror att vi mår som bäst om vi har perspektivet att vi alltid kan lära oss något av den situation vi befinner oss i. Det gäller både i vardagen och i yogan. Det är naturligtvis mer eller mindre lätt. Vissa hemska händelser är omöjliga att se som meningsfulla. Däremot går det förhoppningsvis bättre att ha den här inställningen i vardagen. Det är lätt att bli irriterad och arg för små och stora saker, men kanske har det som händer en mening? Kanske upplever vi det vi gör för att vi behöver lära oss något och utvecklas?

Det är svårt att inte reagera direkt med att vara irriterad och arg när vi är trötta och stressade, men man kan lära sig att skapa en paus mellan tanke och handling. Meditation och mindfulness är utmärkta verktyg för detta. De hjälper oss att vidga vårt perspektiv och att också finna mening i den situation vi befinner oss i (även om den vid första anblick inte är särskilt angenäm).

Hoppas att vi ses på yogan ikväll!

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.