Att släppa taget om det som hindrar oss

485 1024 admin
  • 0

Hej!

Hoppas att det är lika vackert väder hos dig som här i Göteborg idag!

Det är eftermiddag och om drygt två timmar börjar veckans första yogaklass. Den här veckan är vårt fokus axlarna och övre delen av ryggen och vi kommer bland annat göra en hel del vridningar, men också sidoböjningar och bakåtböjningar. Jag själv behöver de här positionerna och jag tror att de är viktigare och viktigare ju äldre man blir.

Temat är att “släppa taget” om det som hindrar oss. Jag tror att vi alla (mer eller mindre) bär på föreställningar som förstör och gör oss mindre än vi är. Det är nog ofrånkomligt att man på sin livsresa plockar upp en och annan uppfattning, som vi inte borde ha, men när de blir för många gör de oss paralyserade och oförmögna att utvecklas. Idag tänkte jag att mina elever skulle få fokusera på något som de känner motverkar dem i deras liv. Det behöver inte vara något komplicerat. Jag tänker på stress man bär med sig eller oro för något man inte kan påverka. Mitt mål med yogan är att vara så konkret som möjligt. Jag tror det är då yogan kan ha en inverkan på livet. Om det blir för krångligt och filosofiskt tror jag att vissa personer upplever det som flummigt och då inte kan ta till sig det som skulle kunna hjälpa dem.

Snart ska jag gå igenom kvällens sekvens, men innan dess ska jag jobba lite med ekonomin och skrivandet. Jag måste också gå ner till studion och förbereda. Förra veckan blev det lite rörigt för att jag var sen och det vill jag undvika idag.

Ha en fin eftermiddag och kväll!

Kramar❤️

P.S. Jag glömde att lägga upp veckans video igår, men här kommer den.

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.