Fyra tokigt intensiva dagar

683 1024 admin
  • 0

De första fyra dagarna  den här veckan var tokigt intensiva och det är nog därför jag var helt tömd på energi idag. Jag hade min planering färdig, som jag har varje dag, men orkade inte följa den. Min planeringslista hjälper mig för det mesta att hålla koll på det jag måste göra och är också ett stöd, som gör att jag känner mig mindre stressad. Stress handlar ju om att man inte har kontroll. Med planeringslistan kan jag prioritera det som verkligen är nödvändigt och senarelägga det som inte behöver göras direkt. I alla fall, så gick det inte riktigt som jag tänkt, men nu lite senare på eftermiddagen är jag piggare igen och förhoppningsvis har jag kvar energin över helgen.

Det har varit väldigt roligt att ha yoga för så många elever den här veckan. Jag är glad att jag fick komma till skolan här i området och lära barnen mer om yoga och meditation. Som jag skrivit här förut önskar jag att alla barn skulle få tillgång till de här verktygen. De är mycket användbara för att hantera stress. Det är många idag som mår dåligt. Vi lever i ett tufft samhälle, men samtidigt har de flesta av oss det bättre än någonsin. Det är en paradox. Min tanke är att en del av ohälsan också handlar om att vi inte lär oss hantera problem. Att vi får panik när vi mår dåligt och stöter på hinder. Jag tror det är viktigt att lära barn att svårigheter är en del av livet och att det finns strategier att handskas med dem. Vi blir ständigt matade med perfekta människor med tjusiga, fläckfria liv och det är lätt att tro att det är verkligheten, men så är det inte. Alla mår dåligt då och då. Ingen är perfekt. Jag pratar mycket med mina barn om det här. De är generationen som växer upp med youtube och en uppsjö av olika typer av information och naturligtvis är det svårt att sålla i den. Därför tror jag att man måste ta sig tid att prata med sina barn om de här sakerna. Kan man yoga och meditera med dem är det  förstås också ett plus :-)!

Apropå meditation, så har jag fortsatt att jobba med föreläsningarna för Nösund idag också. Jag gillar verkligen att fördjupa mig i ämnet och ju mer jag läser desto mer förstår jag hur nyttigt det är att sitta stilla en stund och bara fokusera på något. I morse när jag mediterade var jag dock alldeles för trött. Jag höll på att somna flera gånger, så till slut öppnade jag faktiskt ögonen och fokuserade på en sak på mitt lilla meditationsaltare och det hjälpte. Jag hade mycket lättare att koncentrera mig. Testa gärna om du har en tendens att somna när du mediterar!

Ha en fin fredag!
Namaste,

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.