Huvudvärk och mindfulness

1024 768 admin
  • 0

Hur har ni det? Idag har jag tyvärr ont i huvudet, men jag försöker att slappna av ändå. Jag tror att jag skrev igår om hur viktigt det är att acceptera den situation man befinner sig i och sedan se vad man kan göra åt den. Jag vet att jag får ont i huvudet vissa dagar. Jag kan nästan pricka in dem i almanackan. Det är jobbigt, men i jämförelse med vad man kan ha för bekymmer är det ingenting. Jag har lärt mig att leva med min huvudvärk, men vill förstås göra det som går för att lindra den. Jag tror säkert att yogan och meditationen hjälper och nu försöker jag då också med mindfulness. Jag betraktar huvudvärken (precis som man betraktar tankar när man sitter stilla i meditation), men försöker att inte reagera på den. Den får vara där och jag låter den vara, men om jag skall göra något viktigt måste jag ta en huvudvärkstablett. Så är det bara. Jag håller bara ut till en viss gräns.

Trots min huvudvärk har jag fått gjort ganska mycket idag. Jag har äntligen börjat jobba på min tredje roman på allvar. Nu är tidsplanen klar. Jag hade hoppats att första utkastet skulle vara färdigt i slutet av december, men nu blir det februari istället. Det är för att jag kommer att ta tid att jobba med strukturen på ett annat sätt än jag gjort tidigare.

Jag har också börjat samla ihop positioner för nästa veckas sekvenser. Jag brukar göra så att jag bestämmer ett fokusområde och sedan samlar jag ihop olika asanas som jag vill ha med i programmet och sista steget blir att sätta ihop dem i en passande ordning. Det är lite som man gör när man skriver en roman: bestämmer temat, skriver scener och sedan väver ihop dem till en berättelse…

På lunchen var jag och hämtade böcker som jag beställt på Adlibris. Det är alltid som julafton när jag gör det :-). Nu har jag verkligen en hel massa böcker hemma, som jag vill läsa, så inga mer beställningar till i januari (tror jag ;-)).

Nu skall jag snart till biblioteket och till Philippas balett. Det blir trevligt att komma ut lite grand. Känner att jag behöver få frisk luft och miljöombyte.

Ha en fin onsdag!

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.